sobota 1. března 2014

Svižných 80km v jarním stylu

V rámci příprav na první brevet jízdu ze série BBS plánovanou koncem března se část Brnobentu rozhodla na první březnový den zajet 80km v ne úplně výletním tempu. Trasa zde.
Sešli jsme se v sestavě Bety, Jirka a nink se strojích Oceláč Mk1, Mk2 a Mk3 v zimních modifikacích opět v Maloměřicích s plánovaným a splněným časem odjezdu 7:30 (jež by někteří považovali za vražedný pro sobotní ráno). Předpověď bez deště, teplota ráno 4°C. Plán zněl na oběd být doma.
Start z Maloměřic

Trasa byla zvolena opět po cyklostezce číslo 5 na jih od Brna. První zastávka byla jako vždy pitstop na odpočívadle před Rebešovicemi. 

Pod Rebešovicemi

Ze stezky jsme se odpojili v Židlochovicích a proti větru pokračovali do Velkých Němčic na další krátký pitstop víceméně po rovině. Zde jsme odbočili směrem na Nikolčice a Šitbořice a užívali si jemných kopců s občasnými pokusy některých účastníků jet je na vlně. Ostatní se zejména kochali krásnými výhledy při stále menší oblačnosti a větším množství slunečních paprsků kdy i občasné sjezdy byly za přijatelnějších teplot. Dále jsme pokračovali s větrem v zádech klesáními rychlostmi často nad 30km/h přes Těšany, Žatčany až do Měnína na poslední svačinový pitstop. 
Měnín

Poté jsme částečně po trase K24 dojeli k Rajradicím a znova se napojili na stezku č. 5 zpět na Brno.
S čistým časem jízdy pod 4h, s průměrnou rychlostí cca 21km/h a minimalizací času zastávek jsme byli ve čtvrt na jednu zpět v Maloměřicích. Cíl být doma na oběd byl splněn.
Zpátky doma

Za někdy rychlejší sekci Brnobentu
nink




rostou...


Žádné komentáře:

Okomentovat