pondělí 23. června 2014

Zpráva z vyjížďky - červen 2014

V červnu byl jediný volný termín v neděli po letošní K24. Start jsme proto dali až na desátou hodinu a trasu naplánovali mírnou.
Na srazu v Obřanech se nás sešlo pět. Počasí vyšlo příjemné, většinou sluníčko, ale ne moc vedro.

Volným tempem jsme vyrazili podél Svitavy na jih, po ulicích i cyklostezkách. Postupně jsme dojeli až do Komárova, kde se Radkovi povedl jeho oblíbený trik kdy vyrazí špatným směrem a nikdo z nás nemá sil ho dohnat. A opět jsme čekali, že si vzápětí všimne, že jede sám, a opět jsme ho podcenili. Zatímco my jsme se napojovali na stezku u Svratky, Radek dojel k ulici Kaštanová a ptal se telefonem po navigaci k nám. Vracet se pěšinkou nechtěl, takže se projel ještě dál na jih k soutoku a od tam nás pak postupně doháněl proti proudu Svratky. My jsme mezitím dojeli k Rondu, kde na nás čekali zbývající účastníci výletu. 

Chvíli jsme se zdrželi a zrovna když jsme se chystali odjet, Radek se ohlásil telefonem od lodi na suchu v Komárově. Dostal potřebné informace kudy pokračovat a my vyrazili dál. 

Radek nás dohonil rychle, jak se dalo čekat. Všech sedm se nás pohromadě poprvé sešlo na vyhlídce nad velodromem. 

Více či méně společně jsme dojeli až na přehradu a dali si velký oběd. Neměli tam ovocné a zmrzlinové poháry, tak jsme ještě společně sjeli do cukrárny na Náměstí 28. dubna a dali si je tam. Tady jsme také ukončili společnou část výletu a Ifča s Milanem vyrazili po stezce podél řeky zpět a k nádraží, zatímco zbylých pět účastníků se vydalo k medláneckému letišti a Řečkovicím. 


Po překonání panelové cesty kolem letiště jsme se v Řečkovicích smrskli na tři jezdce a vydali si na kopec do Soběšic. 

Nahoře jsme projeli Soběšicemi a přes Panskou Líchu začali sjíždět do dalšího údolí. V nejprudším klesání mi ostrý kámen říznul přední plášť z boku tak, že vzduch byl pryč za zlomek vteřiny. Šlo to ustát bez pádu a o jednu náhradní duši a jednu nepotřebnou vizitku později jsme pokračovali v cestě. Na závěr jsme si sjeli šedesátkou krásný asfaltek za peníze EU k silnici spojující Obřany a Bílovice. 

Na této křižovatce se Radek odpojil doleva k Bílovicím a pokračoval svých obvyklých 70 km domů. Já s Petrou jsme sjeli z kopce domů do Obřan a do Maloměřic. 

Výlet se vydařil, byl příjemný a ani únava z K24 jej nemohla pokazit. 
Děkujeme všem účastníkům za účast a těšíme se na shledanou v červenci. 
Za Brnobent
Jirka



Žádné komentáře:

Okomentovat