sobota 11. července 2015

50km Populaire 2015 a červencová vyjížďka v jednom

Po delší přípravě konečně vyhlašujeme červencovou vyjížďku, která bude spojena v jednom s novinkou, kterou jsme tu ještě neměli - 50km populaire jízdou. Bude se konat v neděli 19.7.2015.

Na úvod drobné vysvětlení: populaire je termín, který se nejen ve Francii používá pro zkrácenou formu brevet jízd určenou pro ty, kdo nechtějí či nemohou zkoušet rovnou dvoustovku a víc. Formát jízdy je podobný: předem daná trasa a časové limity na její průjezd, na startu zveřejněná poloha kontrolních bodů na trase a rozdané kartičky pro sbírání razítek a zápisů z kontrolních bodů. Rozdíl je v tom, že časové limity se nemusí řídit mezinárodními pravidly pro minimální a maximální průměrnou rychlost jízdy a proto si zvolíme vlastní. V souladu s účelem jízdy budou tedy jak celkový časový limit, tak otevírací doby jednotlivých kontrolních bodů voleny tak, se to sice nedalo stihnout pěšky, člověk přece jen musel na tom kole trochu jet a netrávit polovinu času přestávkami, ale mělo by to být zvládnutelné pro téměř každého včetně dětí.

Trasa jízdy je zde, případně kdo má radši mapy.cz tak zde. Je navržená tak, aby nevedla žádnými místy s velkým provozem aut a velká část je úplně mimo provoz aut. V některých úsecích je to za cenu nezpevněného povrchu (šotolina, trocha kamení). Jde to projet s neodpruženým lehokolem na silničních pláštích (testováno), pro cokoliv jen trochu terénějšího to bude snadné.
Start bude z Bílovic nad Svitavou od restaurace Sokolovna, kulturněji zaměření si to můžou představit jako start od památníku S. K. Neumanna :-) .
Sraz si tam dáme v 9:30, půl hodiny vyčleníme jako rezervu a předstartovní seznámení s pravidly, polohou kontrolních bodů, na zápis do přihlašovací listiny a podobně. V 10:00 už musí mít všichni vypsanou přední stranu karty a vyrazíme na trať. První část je nejnáročnější (kopce), lelkovat na startu a pak nestihnout první kontrolní bod se nedoporučuje.
Cílový bod zpátky v Bílovicích je otevřený 12:15 - 15:30, celkový časový limit je tedy pět a půl hodiny. Odpovídá to maximální dovolené průměrné rychlosti 24km/h (kdo chce závodit víc, na checkpointech si počká, není to závod a není účelem být první) a minimální průměrné rychlosti 12km/h s hodinovým zpožděním na startu.
Co s sebou: propisku, nějaké jídlo a pití ať se člověk v případě nouze o čas nemusí zdržovat v restauracích, zámek na kolo pro případ, že by se v nich zdržoval. Na startu krom karty každý dostane i popis trasy. Může se hodit mí s sebou vlastní mapu pro větší jistotu v orientaci.

Potřebujeme vědět, kolik máme natisknout kartiček a popisů. Pokud plánujete jet, napište prosím na hebi(smotaná ryba)email(tečka)cz kolik vás pojede. Přihlášky posílejte nejpozději do konce středy (do půlnoci), ať můžeme zadat zakázku do tiskárny ve čtvrtek.

Těšíme se na shledání na startu.
Za Brnobent
Jirka

UPDATE: zatím víme o jedenácti účastnících, kteří už se přihlásili. Devět na lehokolech a dva vzpřímení. Natiskneme trochu víc karet, ať jsme pro jistotu připravení přijmout i někoho kdo se rozhodně jet až později. Pokud jste se nestihli přihlásit, do teď, klidně se ozvěte až teď, že na srazu budete taky. 

Žádné komentáře:

Okomentovat