středa 11. září 2013

Brnobent prezentace

Na srazu lehokol jsme v sobotu prezentovali vyjížďkovou aktivitu Brnobentu za poslední rok. Kdo tam nebyl, nebo by se chtěl podívat znovu, zde je pdf verze naší prezentace. Pokud se barvy v prezentaci zdají špatné, je to způsobené jen zobrazením v prohlížeči. Stáhněte si prezentaci a otevřte ji třeba v Adobe Readeru nebo něčem podobném.

Prezentace je téměř bez textu, protože byla stavěna pro "živé představení" a ne čtení. Takže zde je zkrácená verze výkladu:
Jednou měsíčně vyhlásíme sraz někde v Brně obvykle v neděli dopoledne. Častá místa srazu jsou most přes řeku u Ronda a konečná 4ky v Obřanech, příležitostně i jinde.
Vyjedem nějakou co nejpříjemnější trasou z Brna ven požadovaným směrem. Obvykle se držíme pohromadě a i když se trochu rozjedem každý jinak rychle, čekáme na sebe na rozcestích. Nikdy nikoho neopouštíme tak, že bychom mu prostě ujeli.
Jezdíme za každého počasí. Pokud vyhlásíme jízdu, je -15°C a cesty pokryté ledem, tak ani tehdy nepočítejte s tím, že se nejede. Aspoň symbolicky vyjedem, i kdyby jen tak ze srandy 10km a rychle domů do tepla.
Obvykle najdeme místo, kde posedět a pokecat (výjimkou bývá těch -15°C).
Často jezdíme na nějakou turistickou destinaci, jako jsou rozhledny, přehrada a podobně.
Jezdíme na všem co má lidský pohon. Sami máme kol několik, převážně rychlých, nízkých a neodpružených. Pokud někdo ovládá jízdu na lehokole a troufá si na ně, určitě se nějak domluvíme na vyzkoušení. Tandem je dokonce navržený tak, aby pobral lidi nejrůznějších postav (po příslušném nastavení).
Závěrečná fotka je historicky první sraz lehokol v Brně v květnu 2004, který tehdy zorganizovala Evina. Když zavelela ona, všechna lehokola z Brna a okolí se dostavila na vyjížďku. Po jejím odchodu do NL nám to tu poněkud usnulo, než jsme se rozhodli pořádat vyjížďky znovu.

Těšíme se, že vás uvidíme hodně na nejbližším výletu!

Žádné komentáře:

Okomentovat