úterý 24. března 2015

Brevet 200km - ceny

Je už více než na čase napsat něco o cenách (v obou smyslech slova).

Startovné:
Jak jste si již mohli všimnout v pravidlech, brevet jízdy pořádané se vší oficialitou a možnou kvalifikací na PBP nejsou zcela zdarma. Jsou však pořádané výhradně neziskově a nesmíme si na ně dokonce ani pustit sponzory, kteří by z nich měli komerční prospěch (například reklamu).
Je to poprvé, takže než jen vybafnout částku zkusím nastínit o jaké náklady na pořádání se jedná:

  • homologace výsledků u ACP - naúčtují nám 0,45€ za účastníka za jízdu
  • průzkum a příprava trasy - ne vše stihneme projet na kolech a auto se dožaduje paliva
  • tisk potřebných materiálů - všichni dostanete brevet karty a popisy trasy
  • "kofolné" - minimálně v cílovém checkpointu bude někdo sedět vybaven razítkem, čekat na vás a popíjet z části za příspěvek od nás, abychom po něm chtěli o něco menší oběť. 
V tuto chvíli je známo 7 jezdců pro letošní dvoustovku. Po propočtení nákladů jsme stanovili startovné pro 200km brevetu na 70Kč na jednoho. 
Startovné se vybírá před startem. Každý dostavivší se jezdec zaplatí startovné. Každý, kdo zaplatil startovné, se může podepsat v seznamu přihlášených pod prohlášení, že zná pravidla a že jede samostatně sám za sebe a na vlastní riziko. Každý, kdo je podepsaný, si může nechat dát do brevet karty startovní razítko a čas a vyrazit na trasu. 

Po skončení každé jízdy při vyvěšování výsledků plánujeme zároveň vyvěsit i přehled nákladů a jak byly rozpočtené na startovné, aby bylo vše průhledné jak má být. Kdyby snad byl nějaký přebytek z vybraného startovného, použijeme jej do nákladů na příští brevet jízdu. Protože však tu často nepojedou ti samí co platili tuto, budeme se snažit vždy stanovit startovné tak, aby to co nejpřesněji vyšlo. 

Medaile:
Po dojetí do cíle je možné si v brevet kartě zaškrtnout objednání medaile (pokud člověk dojel v časovém limitu). Kdo medaili chce, zároveň s odevzdáním karty v cíli si ji hned předplatí. Medaile by měla stát 5€, čili pro jednoduchost při stávajícím kurzu 140Kč. ACP nám po ověření výsledků pošle objednaný počet medailí, které následně doručíme jejich majitelům.  

Žádné komentáře:

Okomentovat