neděle 29. března 2015

Zpráva z vyjížďky - březen 2015

I přes ne zcela dokonalé počasí se březnová vyjížďka celkem vydařila. Nezmokli jsme a projeli se zlehka kousek nenáročným způsobem.
Na startu v Obřanech nás bylo sedm, v deset hodin čerstvě letního času, ovšem Matěj nestartoval s námi proti proudu řeky, ale po proudu k nádraží na vlak do Prahy.

My ostatní jsme vyrazili na stezku Obřany - Bílovice. Teplota byla jen kousek nad nulou, ale po ranním deštíku už silnice skoro oschly a byl pěkně čistý vzduch.

Do Bílovic nám to netrvalo dlouho a tam jsme chvíli čekali, jestli se připojí ještě jedna účastnice. Nepřipojila. Vyrazili jsme tedy dál směrem na Adamov. Hned kousek za Bílovicemi jsme potkali Milana, který nám jel naproti od Blanska. Takže náš počet vzrostl zpátky na sedm. Někdy tou dobou nás Matěj předjel jedním z vlaků, co podél Svitavy sviští na Prahu.
Zhruba po jedenácté hodině jsme dojeli do Adamova, kde jsme se začli rozhodovat, jestli zkoušet plnit původní cíl jízdy a vyšlapat ještě kopec ke Staré Huti za  Adamovem. Milan a Radek ale jeli napřed a o tomhle rozhodování nevěděli. Radek nás dlouho neviděl, tak se za chvíli vrátil. Já se rozhodl jet s ním za Milanem. Toho jsme dohnali krátce před Starou Hutí, takže jsme dojeli až tam a cíl výletu dosáhli.

Následoval příjemný sjezd zpátky do Adamova, kde jsme se v kavárně připojili k ostatním účastníkům a někteří z nás si dali i oběd.
Po obědě jsme se rozloučili s Milanem, který vyrazil zpět k domovu, a pustili se zpátky směrem k Brnu. Po proudu to jelo chvílemi o chlup snadněji, chvílemi v tom bránil vítr, který se oproti předchozímu dnu otočil a foukal z jihu. Naštěstí ne tak moc.
V Obřanech jsme se rozloučili a rozjeli se po dvojicích každý jinam.

S výletem jsme byli spokojení a líbil se nám, takže už se těšíme na 19.4. odpoledne na další.
Kompletní galerie je zde.
Za Brnobent
Jirka

Žádné komentáře:

Okomentovat