neděle 5. dubna 2015

Velikonoční jízda

Nink navrhnul dát si tréninkovou stovku a oba jsme potřebovali být zpátky v Brně cca na oběd. Já jsem včera večer dokončil instalaci nových kol s 90mm brzdami do Questu a chtěl je jet vyzkoušet. Vznikl tedy plán v neděli vstát brzy, vyjet v sedm a objet si obvyklé tréninkové kolečko za prostřední Novomlýnskou nádrž a zpátky.
Můj Quest stál přes noc mimo průjezd na dvorku a ráno ho zdobila vrstvička jinovatky. Teplo rozhodně nebylo. Postupně jsme se nachystali, vytáhli stroje před dům a nakonec až po čtvrt na osm vyrazili.
 
Průjezd Brnem jsme nehrotili, nechtělo se nám tu váhu znovu a znovu rozjíždět po každé křižovatce na nějakou závratnou rychlost. Celkově to ale jelo pěkně, protože provoz byl jen minimální. Za tři čtvrtě hodiny jsme měli Brno za zády a před výjezdem z poslední cyklostezky na silnici jsme dali malou pauzu. Já už odložil kryt vstupu, protože jinovatka někde kolem Modřic konečně roztála a začínalo mi uvnitř být moc teplo. Na polích kolem bylo jinovatky stále ještě dost.
V radosti z první letošní jízdy Questem a možná trošku i díky novým Duranům na předních kolech natlakovaným na povolené maximum 8 barů jsem držel celkem vysoké tempo a cesta rychle ubíhala. Do Hustopečí jsme dojeli už před devátou a těsně po deváté se nám naskytly první výhledy na Pálavu z blízka.
Po přejetí přes hráz z Strachotína do Dolních Věstonic jsme zatočili doprava ze silnice na úzkou asfaltku podél vody. Závory na jejích koncích jsou konstruované správně, s Questy je lze podjet v plné rychlosti :-). Někde uprostřed jsme si dali krátkou pauzu na drobné občerstvení. Měli jsme za sebou 52k průměrnou rychlostí 29.6km/h, což při teplotách kolem nuly není zrovna málo.
Po pauze jsme pokračovali na hlavní silnici Mikulov - Brno, po její krajnici jsme zamířili zpátky na sever. Krajnice je široká a má pěkný asfalt, takže na rychlé tréninkové jízdy je to celkem příjemná trasa. I tak jsme ale trochu ubrali, přece jen do Brna daleko, do kopce a proti větru a není třeba se zcela vyčerpat v půli trasy . Vzali jsme to přes Pohořelice do Židlochovic a pak zas podél cyklotrasy Brno - Vídeň.
Jak jsme se blížili k Brnu, klesal výkon a přibývalo mraků, bylo místy zas trochu chladno. Na cyklostezce z Modřic podél Svratky jsme se tak nemuseli vyhýbat příliš mnoho lidem, i když za hezkého počasí tam obvykle bývá celkem provoz.
U Ronda jsme se rozloučili a každý si jel po svých. Měli jsme za sebou 102km průměrnou rychlostí 28,5km/h a i s 25 minutami pauz bylo skoro přesně 4 hodiny po startu. Rozhodně nejrychlejší tréninková stovka co jsme kdy jeli zjara v takové zimě. Já dostal docela hlad už před Brnem a tak mě následných 8km do mírného stoupání do Řečkovic docela vyřídilo, na konci jsem se po Měřičkově plazil 10km/h. Zato oběd potom chutnal opravdu hodně dobře.
Za Brnobent
Jirka
P.S. někdo na Velikonoce barví přírodní vejce na nepřírodní barvy, někdo pojídá čokoládová vejce a někdo se jde projet v laminátových. :-)



Žádné komentáře:

Okomentovat